Ιερά Μητρόπολις Γερμανίας
Ενορία «Ευαγγελισμός της Θεοτόκου» Ludwigshafen

Πληροφορίες για συνδρομητές

Προκειμένου να μπορεί να λειτουργεί η ενορία μας, χρειαζόμαστε την τακτική οικονομική υποστήριξή σας, η οποία καλό είναι να γίνεται με πάγια εντολή (Dauerauftrag) από τον τραπεζικό σας λογαριασμό στον λογαριασμό της ενορίας μας:

Griechisch-Orthodoxe Kirchengemeinde
IBAN: DE17 5455 0010 0000 6001 30

με ό,τι ποσό επιθυμείτε και αιτιολογία «Sindromi + το ονοματεπώνυμο σας». Οι συνδρομές χρησιμοποιούνται για να καλυφθεί ένα μέρος από τα πάγια έξοδα της ενορίας (θέρμανση, ηλεκτρικό, ασφάλειες, φόρους, κτλ.), τα οποία ανέρχονται στα 3.000 ευρώ κάθε μήνα.

Γνωρίζατε ότι:

  1. Η Ορθόδοξη Εκκλησία στη Γερμανία δεν λαμβάνει οικονομική υποστήριξη από την Ελλάδα ή τo γερμανικό κράτος και στηρίζεται αποκλειστικά στις δωρεές σας.
  2. Ενώ οι άλλοι χριστιανοί στην Γερμανία πληρώνουν υποχρεωτική εκκλησιαστική εισφορά (Kirchensteuer) 9% επί του φόρου εισοδήματός τους, η Ορθόδοξη Εκκλησία ζήτησε αυτό το μέτρο να μην ισχύει για τους ορθοδόξους χριστιανούς, προκρίνοντας τη προαιρετική εισφορά τους.
  3. Ο ιερέας σας διακονεί την ενορία του αφιλοκερδώς (δηλαδή χωρίς να λαμβάνει μισθό).
  4. Για όποια δωρεά ή συνδρομή κάνετε μέσω τραπέζης σ ̓ αυτόν τον λογαριασμό εκπίπτει από το φορολογητέο εισόδημα, γι ̓ αυτό και λαμβάνετε σχετική απόδειξη. Για να εκδωθεί η απόδειξη στο τέλος του έτους, παρακαλώ δώστε τα στοιχεία σας (όνομα και διεύθυνση) στον ιερέα ή στους επιτρόπους.
  5. Από αρχαιοτάτων χρόνων η Εκκλησία προσεύχεται σε κάθε Λειτουργία «υπέρ των συνδρομητών της αγίας Εκκλησίας ταύτης». Η συνδρομή μέσω τραπέζης είναι ένας σύγχρονος τρόπος εκπλήρωσης αυτής της συνδρομής.
[Ενημερωτικό φυλλάδιο για συνδρομητές]
© Ενορία «Ευαγγελισμός της Θεοτόκου» Ludwigshafen | Impressum | Προσωπικά δεδομένα