Ενορία «Ευαγγελισμός της Θεοτόκου»
Ludwigshafen

Πληροφορίες για βαπτίσεις

Η βάπτιση είναι το μυστήριο με το οποίο γινόμαστε μέλη της Ορθοδόξου Εκκλησίας και μπορούμε να μετέχουμε στα υπόλοιπα μυστήριά της (Θ. Κοινωνία, Ευχέλαιο, κ.τ.λ.). Μαζί με την βάπτιση τελείται και το Άγιο Χρίσμα, με το οποίο λαμβάνουμε το άγιο Μύρο ως σφραγίδα της δωρεάς του Αγίου Πνεύματος.

Βαπτίσεις τελούνται, μετά από συνεννόηση με τον ιερέα, στον Ι.Ν.Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Ludwigshafen Σάββατο ή Κυριακή απόγευμα. Κατ᾽ εξαίρεση μπορεί να τελεστεί βάπτιση και σε κάποιον άλλον ναό στον οποίο τελούμε τακτικά Θ.Λειτουργία, όπως λ.χ. στο Kaiserslautern, αμέσως μετά από την ακολουθία.

Για να κλείσετε ραντεβού για βάπτιση, παρακαλώ να έρχεστε στην Εκκλησία στις ώρες γραφείου ή να γράψετε στο email της ενορίας μας:

orthodoxie-lu@t-online.de

Επίσης τουλάχιστον μια βδομάδα πριν την βάπτιση, παρακαλώ να φέρετε συμπληρωμένη την ακόλουθη αίτηση για τέλεση βάπτισης μαζί με το πιστοποιητικό γεννήσεως (Geburtsurkunde) του παιδιού που πρόκειται να βαπτιστεί και να πληρώσετε για το πιστοποιητικό βαπτίσεως και τα έξοδα της ενορίας.

Σημεία που πρέπει να προσέξετε:

© Ενορία «Ευαγγελισμός της Θεοτόκου» Ludwigshafen | Impressum | Προσωπικά δεδομένα