Ενορία «Ευαγγελισμός της Θεοτόκου» Λουντβικσχάφεν
Griechisch-Orthodoxe Kirchengemeinde
„Mariä Verkündigung“ Ludwigshafen

Ανακοίνωση για το κατηχητικό της ενορίας

Αγαπητοί γονείς, αγαπητά παιδιά,

με χαρά σας καλωσορίζουμε στην νέα σχολική χρονιά και ανακοινώνουμε, πως τα μαθήματα «ορθόδοξη παιδαγωγική» θα ξεκινήσουν στις 28 Σεπτεμβρίου 2014 στην αίθουσα συνενδριάσεων του Ιερού Ναού „Ευαγγελισμός της Θεοτόκου“ της πόλεως Ludwigshafen.

Κύριος στόχος της δραστηριότητας αυτής είναι η επεξήγηση των διδαγμάτων που μετέφερε ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός και το παράδειγμα που έδωσαν οι Μάρτυρες και οι Άγιοί Του στις ακόλουθες γενιές μέχρι σήμερα. Δεύτερος σημαντικός σκοπός των μαθημάτων είναι η κατανόηση των μυστηρίων της Εκκλησίας μας, σύμφωνα με την ελληνορθόδοξη παράδοση των Αγίων Πατέρων.

Επίσης μέσα στο πνεύμα της αγάπης, της ειρήνης και της φιλανθρωπίας, θα διδαχθεί η ιστορία των προγόνων μας για να κρατηθεί σταθερή η ελληνική παράδοση ενταγμένη με σεβασμό και εκτίμηση απέναντι στους συνανθρώπους μας αυτής της πολυπολιτισμικής κοινωνίας, στην οποία εμείς σήμερα ευχόμεθα με τις πράξεις μας να συμβάλουμε θετικά στην σύγχρονη ιστορία.

Ολοκληρώνοντας επιθυμούμε να σας ενημερώνουμε πως τα μαθήματα θα έχουν και ψυχαγωγικό περιεχόμενο με ευφυή παιχνίδια κατάλληλα για κάθε ηλικία. Λεπτομερειακά προγραμματίστηκε, κάθε 1η, 2η και 3η Κυριακή του μήνα αμέσως μετά την Θεία Λειτουργία από τις 11:30 έως τις 12:15.

Υπεύθυνη του κατηχητικού έργου είναι η θεολόγος κυρία Δέσποινα Μονιάκη.

Με ευχές και αγάπη Χριστού,

π. Κωνσταντίνος Ζαρκανίτης

© Griechisch-Orthodoxe Kirchengemeinde „Mariä Verkündigung“ Ludwigshafen | Impressum