Ιερά Μητρόπολις Γερμανίας
Ενορία «Ευαγγελισμός της Θεοτόκου» Ludwigshafen

Παρεκκλήσι του αγίου Γεωργίου

Το παρεκκλήσι αυτό βρίσκεται ακριβώς κάτω από τον σολέα και το ιερό του κυρίως ναού, δίπλα στην μεγάλη αίθουσα της ενορίας, είναι αφιερωμένο στον μεγαλομάρτυρα άγιο Γεώργιο τον τροπαιοφόρο. Σε αυτό το παρεκκλήσι τελούνται οι Θείες Λειτουργίες τις καθημερινές, καθώς και οι Εσπερινοί κατά τους χειμερινούς μήνες.

Το ιερό του παρεκκλησίου χωρίζεται από τον υπόλοιπο ναό με ένα χαμηλό ξυλόγλυπτο τέμπλο (θωράκιο). Στον ανατολικό τοίχο τoυ ιερού υπάρχει ένα ψηφιδωτό που παριστάνει την Παναγία να κρατά το σώμα του Χριστού κατά την αποκαθήλωση και ταφή Tου. Το ψηφιδωτό αυτό, καθώς και τα βιτρώ στα τζάμια είναι από την εποχή που ο ναός λειτουργούσε ως Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία.

Στους λοιπούς τοίχους του ναού απεικονίζονται παραστάσεις από την ζωή του Χριστού (δωδεκάορτο), ενώ υπάρχουν κρεμασμένες και πολλές μεγάλες εικόνες αγίων της Εκκλησίας μας: ιεραρχών, μαρτύρων, και οσίων. Ξεχωρίζουν τα δύο μεγάλα προσκηνητάρια δεξιά και αριστερά του τέμπλου, που απεικονίζουν τον Χριστό και τον άγιο Γεώργιο αντίστοιχα. Επίσης στον αριστερό τοίχο υπάρχει αντίγραφο της Παναγίας της Ιεροσολυμίτισσας και μια εσοχή με την εικόνα του αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου.

Ο ναός έχει 8 κολώνες, οι οποίες είναι ζωγραφισμένες με τεχνική απομίμησης μαρμάρου και καταλήγουν σε καφέ δοκάρια μόλις κάτω από το ταβάνι. Το ταβάνι είναι μπλε και έχει ζωγραφισμένα ασύμμετρα χρυσά αστέρια, ενώ δεσπόζει σε αυτό η μορφή του Παντοκράτορος στην μέση του ναού, καθώς και ο πολυέλαιος που κρέμεται λίγο πιο μπροστά του.

© Ενορία «Ευαγγελισμός της Θεοτόκου» Ludwigshafen | Impressum | Προσωπικά δεδομένα